Fotografi - Søren Langkilde Madsen

16 timer i en lille trækasse

Jeg har gennem en årrække været ved Hornborgasjön i slutningen af marts og starten af april. På dette tidspunkt mellemlander mængder af traner i deres træk nord på.

Ved Hornborgasjön er der mulighed for at leje et fotoskjul hvor man en hel dag kommer meget tæt på disse fantastiske fugle.

 

Link: hornborgaskjul.pdf

Naturfotografens forårstræk

Viben er en vejrtrækker. Det betyder at den om foråret trækker nordpå i takt med at foråret breder sig. Den trækker i takt med at sneen smelter og det bliver lidt varmere. Hvis vejret slår om og der kommer en kold periode med sne og frost så trækker den lidt sydpå igen. Den pendulerer lidt i takt med vejret på vejen nordover.

 

Samme fænomen kan man se hos naturfotografer. I år har vi fulgt foråret i takt med at det kæmper sig vej nord op gennem sverige. Det er blevet til fire ture i perioden fra slutningen af marts og frem til starten af juni.

 

Link: fotograf.foraarstraek.pdf

Træstativer

Vi har alle sammen erfaringer med store og små stativer i forskellige varianter og udførelser. Et alternativ som er knapt så udbredt er træstativer. Det er synd fordi det er et godt alternativ. Dels har materialet nogle fordele og dels findes der nogle rigtigt spændende stativer til specielle formål.

 

Link: traestativer.pdf

Naturfoto favoritlokaliteter

Denne oversigt beskriver kort et lille udpluk af lokaliteter jeg har nydt at besøge gennem mange år. Jeg har kun medtaget lokaliteter i Danmark og Sverige. Lokaliteterne der er beskrevet her er kun en meget lille brøkdel af de lokaliteter jeg har besøgt og en endnu mindre del af alle de skønne lokaliteter der findes.

 

Link: www.slm-foto.dk-naturfoto.lokaliteter.pdf

Alt materiale på siden er omfattet af Copyright © for Søren Langkilde Madsen